MUSOBAQALARDA SPORTCHILARNI PSIXOLOGIK JIHATDAN TAYYORLASH (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada sportchining musoboqaga psixologik tayyorlash, sportchining sport musobaqalarida yuqori natijalarga erishishi yo’lidagi psixologik,  ma’naviy, mafkuraviy, irodaviy, jismoniy, texnik, taktik tayyorgarligiga bo’gliq bo’lgan ma’lumotlar keltirib o’tilgan.Абстрактный: В данной статье дана психологическая подготовка спортсмена к соревнованиям, психологическая, духовная, идейно-волевая, физическая, техническая, тактическая подготовка спортсмена к достижению высоких результатов на спортивных соревнованиях.Abstract: In this article, the psychological preparation of the athlete for the competition, the psychological, spiritual, ideological, volitional, physical, technical, tactical preparation of the athlete to achieve high results in sports competitions are given.