INSON TEMPERAMENTI - XARAKTERNING TUG‘MA XUSUSIYATLARI VA HAYOTDAGI O‘RNI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada temperamentning asosiy nazariyalari va ularning inson shaxsiyatini shakllantirishdagi o‘rni tahlil qilingan. Temperamentning to‘rt asosiy turi (xolerik, sangvinik, flegmatik va melanxolik) o‘ziga xos xususiyatlari va turli vaziyatlarda o‘zini namoyon qilish shakllari ko‘rib chiqilgan. Maqola davomida temperamentning biologik, psixologik va ijtimoiy omillar bilan bog‘liqligi, shuningdek, har bir tur uchun kuchli va zaif tomonlar tahlil etilgan. Аннотация: В данной статье рассмотрены основные теории темперамента и их роль в формировании личности человека. Анализируются четыре основных типа темперамента (холерик, сангвиник, флегматик и меланхолик), их характерные особенности и проявления в различных ситуациях. В статье исследуются взаимосвязи темперамента с биологическими, психологическими и социальными факторами, а также выделены сильные и слабые стороны каждого типа.