O’SIMLIKLARNI HIMOYA QILISH (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
O’simliklarni himoya qilishning ahamiyati, ayniqsa qishloq xo’jaligida, tabiiy resurslardan samarali foydalanish va ishlab chiqarishning yuqori darajalariga erishish uchun muhimdir. Ushbu maqolada o’simliklarni himoya qilish usullari, kasalliklar, zararkunandalar va begona o’tlarga qarshi kurashishning zamonaviy yondoshuvlari tahlil qilinadi. O’simliklarni himoya qilishda ekotizimga zarar yetkazmasdan o’simliklarni saqlash va ularning hosilini oshirish uchun biologik, kimyoviy va mexanik usullarni qo’llashning afzalliklari muhokama qilinadi. Maqolada shuningdek, agrotexnik usullarning o’simliklar kasalliklarini oldini olishdagi o’rni va pestitsidlarning zararsiz ishlatilishi masalalari ham ko’rib chiqiladi.