OʻSINLIKLARDA MIKROKLONAL KOʻPAYTIRISH SAMARADORLIGIGA TA’SIR ETUVCHI OMILLAR (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Maqolada o’simliklarning mikroklonal ko’paytirish jarayoniga ta’sir etuvchi asosiy omillar, jumladan, o’simliklarning genetik xususiyatlari, ozuqa moddalarining tarkibi, yorug’lik rejimi, harorat va namlik kabi ekologik shartlar tahlil qilingan. Mikroklonal ko’paytirish – bu o’simliklarni laboratoriya sharoitida in vitro usulida ko’paytirishning samarali usuli bo’lib, turli omillar uning muvaffaqiyatini va samaradorligini belgilaydi. Ushbu maqolada mikroklonal ko’paytirishning samaradorligini oshirish uchun optimal sharoitlar va usullarni aniqlashga qaratilgan ilmiy tadqiqotlar natijalari keltirilgan. Maqola o’simliklarni genetik o’zgartirish va yangi navlarni yaratishda mikroklonal ko’paytirishning ahamiyatini yoritadi.