O’ZBEK XONLIKLARI DAVRIDA MADANIY HAYOT (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada O’zbek xonliklari davrida madaniy hayotning rivojlanishi va uning ijtimoiy hayotdagi o’rni tahlil qilinadi. O’zbek xonliklarining shakllanishi, ilm-fan, san’at va adabiyot sohalaridagi yutuqlari, madaniyat markazlari sifatida Samarqand, Buxoro, Xiva va Toshkent shaharlarining roli o’rganiladi. O’zbek xonliklarining madaniy yuksalishiga ta’sir qilgan omillar, xonlik hukmdorlari tomonidan qo’llab-quvvatlangan ilmiy va madaniy faoliyatlar, adabiyot va musiqaningrivojlanishidagi o’ziga xos xususiyatlar muhokama qilinadi. Maqola o’zbek xalqining madaniy merosi, uning tarixiy va madaniy ahamiyati haqida chuqur tahlilni taqdim etadi.