ARAB TILIDA NISBIY SIFAT (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada arab tilida nisbiy sifatlar va ularning grammatik xususiyatlari o‘rganilgan. Arab tilida nisbiy sifatlar ma’lum bir narsa yoki hodisani boshqa bir narsa bilan taqqoslash yoki unga xosligini ifodalashda ishlatiladi. Ushbu maqolada nisbiy sifatlarning shakllanishi, qo‘llanilishi va grammatik tizimi haqida batafsil ma’lumot berilgan. Maqolada nisbiy sifatlarning arab tilidagi o‘ziga xos grammatik qo‘llanilishi, so‘z turkumlari va ma’lumotlarning kengaytirilishi muhim o‘rin tutadi. Arab tili o‘rganuvchilari uchun bu tushunchalarni to‘g‘ri ishlatish tilni mukammal o‘zlashtirishga yordam beradi.