ЎЗБЕКИСТОНДА СОЛИҚ ТИЗИМИНИ РАҚАМЛАШТИРИШНИНГ ЎРНИ (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Солиқ тизимини рақамлаштириш иқтисодиётни шаффофлаштириш, коррупцияга қарши курашиш ва солиқ тўловчиларга қулайлик яратишда муҳим аҳамият касб этади. Ўзбекистонда сўнгги йилларда солиқ маъмуриятчилигини рақамлаштиришга катта эътибор қаратилмоқда. Ушбу мақолада рақамли солиқ тизимининг аҳамияти, унинг иқтисодий ривожланишга таъсири ва халқаро тажрибалар таҳлил қилинади.