ISHLAB CHIQARISH KORXONALARI VA TASHKILOTLARIDA ENERGETIK MENEJMENTNI TASHKIL ETISH (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Energiyamenjment (inglizcha: management — boshqarish, tashkil etish) — maxsus boshqarish faoliyati. Energetik menejment tizimi aynan hozirgi kunda eng kerakli boʻlgan tizim, Tobora Energiyaga boʻlgan talab oshib bormoqda, natijada tabiiy resurslarimizdan aniq bir rejalarsiz foydalanib kelmoqdamiz. Bu tabiy resurslarimiz 2050-yilga borib tugashi taxmin qilinmoqda.