OʻQUVCHILARDA TEXNOLOGIYA FANINING NAZARIY ASOSLARINI OʻRGATISH METODOLOGIYASI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada o'quvchilarda texnologiya fanining nazariy asoslarini o'rgatish metodologiyasi tahlil qilinadi. O'qitish jarayonida texnologiya fanining asosiy nazariy tushunchalari, kontseptual yondoshuvlar va metodikalarniqo'llashning ahamiyati ta'kidlanadi. O'quvchilarda texnologik tafakkur, kreativlik va muammoni hal qilish ko'nikmalarini rivojlantirish maqsadida yangi metodologik yondoshuvlar va o'qitish usullari ko'rib chiqiladi. Maqolada texnologiya fanining nazariy va amaliy jihatlari o'rtasidagi uzviy bog'liqlik va ularning ta'lim tizimidagi o'rni ta'kidlanadi.