O‘QUVCHILARNI KASB HUNAR TANLASH TO‘G‘RISIDA KOMPETENTSIYALARINI SHAKLLANTIRISH. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqola maktab oʻquvchilarini kasb-hunarlar bilan tanishtirish va ularda kasb tanlashga boʻlgan qiziqishni shakllantirish metodikasi haqida bayon etadi. Maqolada o‘quvchilarga kasb-hunarlar haqida keng ma'lumot berish, amaliyot orqali kasblarni namoyish qilish, shaxsiy yondashuvlar orqali ularning qiziqishlarini aniqlash, va kasb-hunarlar haqidagi stereotiplarga qarshi kurashish kabi metodlar tahlil qilinadi. Oʻquvchilarning kasb tanlash jarayonida muvaffaqiyatli bo‘lishlari uchun pedagoglar va karyera maslahatchilarining roli alohida ta'kidlanadi. Maqola kasb-hunarlar haqidagi to‘g‘ri fikrlarni shakllantirish va ularni motivatsiyalashning ahamiyatini ko‘rsatib, o‘quvchilarga kelajakda o‘z yo‘lini tanlashda yordam berishga qaratilgan metodik yondashuvlarni o‘rganishga chaqiradi.