POETIK REZONANS: ALEKSANDR FAYNBERGNING «QISQA TO‘LQIN» ASARIDA BADIIY TOVUSH VA SEMANTIKA UYG‘UNLIGI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Aleksandr Faynberg ijodi o‘zining betakror badiiy tovushi, intellektual teranligi va poetik strukturaning yangicha usullari bilan ajralib turadi. Uning «Qisqa to‘lqin» asari shoirning eng nozik lirik tajribalarini o‘z ichiga olgan bo‘lib, bu she’rlarda poetik tovushlar, ma’no qatlamlari va semantik rezonans o‘rtasidagi murakkab aloqalar yaqqol namoyon bo‘ladi. Ushbu maqolada Faynbergning poetik uslubi «Qisqa to‘lqin» to‘plami misolida tahlil qilinadi, undagi lingvistik va badiiy xususiyatlar ochib beriladi. Asardagi obrazlilik, metaforalar tizimi, ritm va ohang uyg‘unligi she’rning umumiy g‘oyaviy tuzilishini shakllantirishda qanday rol o‘ynashi tadqiq etiladi. Bundan tashqari, ushbu poetik to‘plamning zamonaviy she’riyat kontekstida tutgan o‘rni ham ko‘rib chiqiladi. Maqola Faynberg she’riyatini nafaqat badiiy-estetik jihatdan, balki uning madaniy va falsafiy qirralari nuqtai nazaridan ham o‘rganishga qaratilgan.