BIZNESDA AXBOROT TEXNOLOGIYALARI ROLINI VA AHAMIYATI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada axborot texnologiyalarining biznesdagi rolini oshirishning hozirgi tendensiyalari koʻrib chiqilgan. Raqamli texnologiyalarni joriy etish koʻplab ishlab chiqarish jarayonlarini tezlashtirish, xodimlar xarajatlarini kamaytirish, shuningdek, boshqaruv jarayonlarini avtomatlashtirish imkonini beradi. Maqolada zamonaviy iqtisodiyotni raqamlashtirish jarayonida korxona yoki mamlakat darajasida hamda global miqyosda texnologik innovatsiyalarning roli va ahamiyati alohida yoritib oʻtilgan. Maqolada koʻrsatilganidek, axborot texnologiyalarining afzalligi shundaki, ular u yoki bu zarur ma’lumotlarga tezkor kirishni ta’minlaydi, turli parametrlar boʻyicha ma’lumotlarni qidirish imkonini beradi. Shu bilan birga, juda koʻp sonli foydalanuvchilar bir vaqtning oʻzida ma’lumotlardan foydalanishlari mumkin boʻladi.