O’QOTAR QUROLNI, O’Q-DORILARNI, O’QOTAR QUROLNING ASOSIY QISMLARINI, PORTLOVCHI MODDALARNI, PORTLATISH VOSITALARINI YOKI PORTLATISH QURILMALARINI QONUNGA XILOF RAVISHDA EGALLASHNING ASOSIY ELEMENTARINING JINOIY-HUQUQIY TAHLILI. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Hozirgi davr nuqtai nazaridan qaralganda, boshqa ko’plab muammolar qatorida oʼqotar qurolni, oʼq-dorilarni, oʼqotar qurolning asosiy qismlarini, portlovchi moddalarni, portlatish vositalarini yoki portlatish qurilmalarini qonunga xilof ravishda egallash, mamlakat iqtisodiy-siyosiy hayotini barqarorlashtirish uchun e’tibor beriladigan eng xavfli dushman sifatida ko’rilishi lozim. Buni quyidagilar bilan izohlashimiz mumkin: