“TA’LIM VA TARBIYA UYG‘UNLIGI – KOMIL INSONNI SHAKLLANTIRISH GAROVI” (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada ta'lim va tarbiya uyg'unligi, taʼlim va tarbiya mazmunining uygʻunligi tamoyili, taʼlimning tizimliligi va izchillik tamoyili bayon qilinayotgan oʻquv materialini mustahkamlash va ilgari oʻtilgan materiallarni toʻldirishga xizmat qilish, tarbiya va unga bogʻliq jarayonlarga yangi hamda sogʻlom pedagogik tafakkurga tayangan holda yondashuv haqida batafsil bayon etilgan.