ZAMONAVIY TA’LIMDA IQTISOD FANLARINI O’QITISH SIFATINI OSHIRISH YO’LLARI HAMDA O’QITISH USULLARI TAHLILI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu tezisda Yangilanayotgan O'zbekistonda umumiy o'rta ta'lim maktablarida iqtisodiy fanlarni o'qitish yangi bosqichga ko'tarish, sifatli ta'lim berish imkoniyatlarini oshirish, maktab o'quvchilarida iqtisodiy va tadbirkorlikka oid bilim ko'nikmalarini rivojlantirish, metodlari, ta'lim sifatini oshirishyo'lidagifikr - mulohazalar bildirilgan hamda tavsiyalar berilgan. Maqolada iqtisodiy fanlarni o‘rganish zarurati va iqtisodiy fanlarni o‘qitishda zamonaviy texnologiyalardan foydalanish samaradorligi haqida so‘z boradi. Shuningdek, kadrlar tayyorlashning ilmiy-texnika taraqqiyoti va iqtisodiyotning real sektori talablari ta'sirida shakllangan zamonaviy usullari tavsiflangan.