КОМПЕТЕНЦИЯ, КОМПЕТЕНТЛИК ВА КОМПЕТЕНЦИЯВИЙ ЁНДАШУВ ТУШУНЧАЛАРИ – ОЛИМЛАР ТАЛҚИНИДА (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ўзбекистон Республикаси Вазирлар Маҳкамасининг «Узлуксиз таълим тизимида чет тиллар бўйича Давлат дастурларини тасдиқлаш тўғрисида»ги қарори асосида мамлакатимизда янги типдаги давлат таълим стандартларига «компетенция» сўзи киритила бошланди [1].