YOZMA ISH VA UNING TURLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada Mazkur yozma ishda yozma ish tushunchasi va uning turlari haqida ma’lumot beriladi. Yozma ish – bu muayyan mavzu bo‘yicha ilmiy, badiiy yoki rasmiy tarzda ifodalangan matn bo‘lib, uning bir necha turlari mavjud. Ish davomida ilmiy yozma ishlar (kurs ishi, diplom ishi, maqola, dissertatsiya), badiiy yozma ishlar (she’r, hikoya, roman), rasmiy yozma ishlar (ariza, xat, hisobot) hamda publitsistik yozma ishlar (maqola, esse, reportaj) haqida qisqacha tushuncha beriladi. Ushbu ish yozma faoliyatning turli ko‘rinishlarini o‘rganishga yordam beradi va ularning xususiyatlarini yoritib beradi.