YOZMA ISH VA TEST TIZIMI: QAYSI BIRI O‘QUVCHILAR BILIMINI ANIQ BAHOLASHGA YORDAM BERADI? (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada o‘quvchilar bilimini baholashning ikki asosiy usuli – yozma ish va test tizimi – taqqoslanib, ularning samaradorligi tahlil qilinadi. Ushbu tadqiqot baholash mezonlari, ob’ektivlik darajasi, o‘quvchilarning fikrlash va ijodiy yondashuvga ta’siri nuqtai nazaridan ko‘rib chiqiladi. Maqolada har ikki baholash usulining afzalliklari va kamchiliklari yoritilib, eng samarali yondashuv bo‘yicha xulosalar chiqariladi.