YUQORI MOLYARLAR OLINGANDAN KEYIN GAYMOR BO‘SHLIG‘I PERFORATSIYASINI YOPISH (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Yuqori molyar tishlarini olib tashlash natijasida gaymor bo‘shlig‘ining perforatsiyasi yuzaga kelishi mumkin. Bu asorat sinusit, infeksiya va boshqa muammolyarga olib kelishi ehtimoli bor. Ushbu maqolada perforatsiyaning sabablari, davolash usullari va profilaktika choralari ko‘rib chiqiladi. Konservativ va jarrohlik davolash usullari tahlil qilinib, optimal tiklanish strategiyalari taqdim etiladi.