INKLUZIV TA’LIMDA INDIVIDUAL YONDASHUVNING AHAMIYATI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Inklyuziv ta'lim - bu alohida ehtiyojli bolalarning barcha bolalarning ehtiyojlarini hisobga olgan holda, ta'lim olishini ta'minlaydigan umumiy ta'lim jarayonini rivojlantirish. Inklyuziv ta'lim bolalarning o'quv jarayonidagi ehtiyojlarini qondiradi va o'rganish va o'qitishning yangi yo'nalishini ishlab chiqishga intiladi. Inklyuziv ta'lim va o'qitishda kiritilgan o'zgarishlar samarali bo'lsa, alohida ehtiyojli bolalar uchun vaziyat o'zgaradi.Maqolada inkluziv ta’limda individual yondashuvning o’ziga xos xususiyatlari va ahamiyati  yoritilgan.