SPORTNING INSON SALOMATLIGI VA RUHIYATIGA BO’LGAN FOYDALARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada sportning inson salomatligi va ruhiyatiga ta'siri ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Sport va jismoniy faollikning inson organizmi uchun qanchalik foydali ekanligi, jismoniy salomatlikni yaxshilash bilan birga, ruhiy barqarorlikni ham ta’minlashdagi roli o‘rganilgan. Ushbu maqolada Jismoniy faollikning yurak-qon tomir tizimi, immunitet va moddalar almashinuviga ijobiy ta’siri, shuningdek, stress, depressiya va boshqa ruhiy holatlar bilan kurashishda sportning o‘rni yoritilgan. Tadqiqotlar va ilmiy manbalar asosida sportning inson hayotidagi ahamiyati, sog‘lom turmush tarzini shakllantirishdagi roli hamda uning umumiy salomatlikka ijobiy ta’siri ko‘rsatilgan. Ushbu maqola sportning salomatlik varuhiyatga ta’sirini keng qamrovli tahlil qilib, sog‘lom turmush tarzini targ‘ib qilishda foydali qo‘llanma sifatida xizmat qiladi.