TURKISTON MINTAQASIDA “YANGI IQTISODIY SIYOSAT” NING AMALGA OSHIRILISHI. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada XX asrning 20-yillarda Turkiston oʻlkasida Yangi Iqtisodiy Siyosatning (YaIS) amalga oshirilishining xususiyatlari koʻrib chiqiladi.  “Harbiy kommunizm” siyosatidan iqtisodiyotni liberallashtirishga o‘tishning asosiy jihatlari, jumladan, xususiy sektorni tiklash, tovar-pul munosabatlarini rivojlantirish va agrar islohotlar tahlil qilinadi.  An'anaviy iqtisodiy tuzilmalar muhim rol o'ynagan ko'p millatli mintaqada Yangi Iqtisodiy Siyosatni o'tkazishning o'ziga xos xususiyatlariga alohida e'tibor qaratiladi.  Yangi Iqtisodiy Siyosatning Turkiston aholisining qishloq xoʻjaligi, sanoat, savdo va ijtimoiy-iqtisodiy ahvoliga taʼsiri koʻrib chiqiladi.