O‘QUV MARKAZLARI UCHUN MOLIYAVIY MONITORINGNI AVTOMATLASHTIRISHGA QARATILGAN BOSHQARUV PLATFORMASI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Hozirgi kunda ta’lim muassasalarining moliyaviy jarayonlarini avtomatlashtirish dolzarb masalalardan biri hisoblanadi. Ushbu maqolada o‘quv markazlari uchun moliyaviy monitoringni avtomatlashtirishga yo‘naltirilgan zamonaviy boshqaruv platformasi tahlil qilinadi. Platforma yordamida moliyaviy oqimlarni nazorat qilish, xarajat va daromadlarni prognoz qilish, shuningdek, to‘lov tizimlarini integratsiyalash imkoniyatlari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, sun’iy intellekt va analitik vositalar asosida avtomatlashtirilgan hisobotlarni shakllantirish, ma’lumotlar xavfsizligi hamda foydalanuvchilar uchun qulay interfeys yaratish masalalariga e’tibor qaratiladi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, raqamli boshqaruv tizimlarining joriy etilishi ta’lim muassasalarida moliyaviy shaffoflikni oshirish va resurslardan samarali foydalanishni ta’minlashga xizmat qiladi.