BO'LAJAK O'QITUVCHILARGA TA'LIM BERISH JARAYONIDA REFLEKSIVLIK KO'NIKMASINI SHAKLLANTIRISH (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ta'lim jarayoni har bir jamiyatning asosiy poydevoridir. O'qituvchilar, o'z navbatida, bu jarayonning muhim ishtirokchilari bo'lib, o'quvchilarga bilim berish, ularning shaxsiy va professional rivojlanishiga hissa qo'shish bilan birga, o'zlarining ta'lim sifatini oshirish uchun doimiy ravishda o'z faoliyatlarini tahlil qilishlari zarur. Bu jarayonda refleksivlik ko'nikmasi alohida ahamiyatga ega. Refleksivlik ko'nikmasi — bu o'z faoliyatini tahlil qilish, o'z-o'zini anglash va o'zgarishlarga tayyor bo'lish qobiliyatidir. Ushbu maqolada bo'lajak o'qituvchilarga ta'lim berish jarayonida refleksivlik ko'nikmalarini shakllantirishning ahamiyati, usullari va amaliyotlari haqida ma'lumotlar berilgan.