JISMONIY TARBIYA DARSLARINI SAMARALI TASHKIL ETISH (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Jismoniy tarbiya darslarini samarali tashkil etish ta'lim tizimining muhim jihatlaridan biridir. Bu jarayon nafaqat o‘quvchilarning jismoniy holatini yaxshilash, balki ularning psixologik va ijtimoiy rivojlanishiga ham katta ta'sir ko‘rsatadi. Jismoniy tarbiya darslari orqali o‘quvchilar sog‘lom turmush tarzini shakllantirish, jamoaviy ish ko‘nikmalarini rivojlantirish va raqobat muhitini yaratish imkoniyatiga ega bo‘ladilar. Shuning uchun, jismoniy tarbiya darslarini samarali tashkil etish uchun bir qator asosiy tamoyillarni hisobga olish zarur.