INSONLARDA LIDERLIK QOBILIYATINI RIVOJLANTIRISH YoHUD LIDER QANDAY BO‘LIShI KERAK? (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada bugungi shiddat bilan rivolanayotgan jamiyatning ilg‘or fikrli, bilim va salohiyati o‘ta yuqori, odamlarni ergashtirib, ularga ilhom bera oladigan liderlar qanday boʻlishi haqida yoritilgan. O‘z ishining ustasi bo‘lish va kasbida eng yuqori marralarni zabt etishni niyat qilgan odam bilim va ko‘nikamadan tashqari, albatta, liderlik qobiliyati ham bo‘lishi zarur. Maqolada bugungi zamon tilida liderlik deb yuritilayotgan tushuncha azal-azaldan mavjud ekanligi hamda uning rivojlanish bosqichlari haqida ham to‘xtalib o‘tilgan. Shuningdek, liderlarga xos xususiyatlarni rivojlantirish va takomillashtirish, liderlik masalasini ilmiy jihatdan o‘rgangan ba’zi olimlarning fikrlari ham keltirilgan.