УЮРМАЛИ АБСОРБЕРДА МОДДА АЛМАШИНИШ ЖАРАЁНИ САМАРАДОРЛИГИНИ ТАДҚИҚ ҚИЛИШ - Жумаев Қаюм Каримович; Джунаидов Хакимжон Хамроқулович; Қодиров Жахонгир Хайдарович (PEDAGOGS, 2025)
Аннотация: Саноатда одатда йирик ўлчамли абсорбцион қурилмалар ёрдамида нефтнинг йўлдош газлари таркибидан оғир углеводородлар, водород сульфид Н2S, ва карбонат ангидрид СО2 ажратиб олинади. Бу эса капитал харажатлар ва ишлатиш харажатларининг ошиб кетишига олиб келади. Ушбу мақолада юқоридаги муаммоларни ижобий ҳал қилишнинг истиқболли йўлларидан бири кичик ўлчамли ихчам абсорбцион қурилмалардан фойдаланиш имкониятлари баён этилган.