ИЧКИ ИШАР ОРГАНЛАРИ ХОДИМЛАРИНИНГ МАЪНАВИЙ-СИЁСИЙ ҲАМДА ПСИХОЛОГИК ХИСЛАТЛАРНИ ШАКЛЛАНТИРИШДА ЖИСМОНИЙ ТАЙЁРГАРЛИКНИНГ АҲАМИЯТИ - Тўраев Муродхон Аюбхонович (PEDAGOGS, 2025)
Аннотация: Жанговар-жисмоний тайёргарлик шахснинг маънавий ва ғоявий-сиёсий фазилатлари шаклланишига таъсир қилади, қоидага кўра, булар меҳнатсеварлик, касбий ва ахлоқий сифатларни шакллантириш орқали ифодаланади. Шу билан бирга, у шахс руҳий оламининг кўп томонларига, айниқса, ахлоқий сифатларнинг бир қатор элементлари, яъни жамоа билан яшаш, хизматда бир-бирга ёрдам бериш, қаҳрамонлик, мардлик, жавобгарлик ҳисси, интизомлилик кабиларга ҳам тўғридан - тўғри таъсир кўрсатади.