ABDULLA AVLONIY FAOLIYATIDA TARBIYAVIY ASARLAR - Adxamova Oltinoy Rafiqjon qizi (PEDAGOGS, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Mazkur maqolada Abdulla Avloniy ijodining tarbiyaviy asarlariga e’tibor qaratilib, uning o‘zbek xalqining ma’naviy va madaniy hayotidagi o‘rni tahlil qilinadi. Asarda Avloniy qalamiga mansub tarbiyaviy ruhdagi asarlarning mazmun-mohiyati, ularning jamiyat taraqqiyotiga qo‘shgan hissasi va bugungi kun uchun ahamiyati ochib beriladi.