SUN’IY INTELLEKT VA TA’LIM: IMKONIYATLAR VA CHEKLOVLAR - Abdug‘offorov Sardorbek Abduraxmon o‘g‘li (PEDAGOGS, 2025)
Annotatsiya Ushbu maqola sun’iy intellekt (SI) texnologiyalarining ta’lim tizimidagi roli, imkoniyatlari va cheklovlarini empirik tadqiqot natijalari asosida tahlil qiladi. Tadqiqotimiz SI yordamida yozuv malakalarini rivojlantirish usullarini, xususan, grammatika tahlili, avtomatik fikr-mulohaza va generativ yozuv modullarining samaradorligini o‘rganishga qaratilgan. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, SI vositalari o‘quvchilarning yozish mahoratini sezilarli darajada oshiradi, biroq noto‘g‘ri foydalanish hollari va etik masalalar yuzaga keladi. Shu sababli, kelgusidagi tadqiqotlar inson va SI o‘rtasidagi hamkorlikni yanada chuqurroq o‘rganishni talab qiladi.