SWIFT CONCURRENCY, ASYNC LET VA TASK GROUP O‘RTASIDAGI FARQLAR - Cho‘lliyev Shoxrux Ibаdullаyevich (PEDAGOGS, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola Swift Concurrency-da tuzilgan parallel ishlar (Structured Concurrency) – async let va Task Group o‘rtasidagi farqlarni tahlil qiladi. Maqola ularning hayotiy tsikli, xatolarni boshqarish va ishlatishdagi nozik jihatlarni misollar bilan ochib beradi. iOS dasturchilariga ushbu ikki mexanizmning qanday ishlashi va qaysi holatlarda ulardan qaysi biri afzal ekanligini tushunishga yordam berish maqsad qilingan. Xatolarni tarqatish (error propagation) va implicit bekor qilish (cancellation) kabi muhim jihatlar alohida ko‘rib chiqiladi.