MAKTABGACHA TA’LIM TASHKILOTLARIDA INNOVATSION METODLAR YORDAMIDA BOLALAR MA’NAVIYATINI YUKSALTIRISH - Bannopova Xovoxon Gʻulom qizi (PEDAGOGS, 2025)
Ushbu maqolada maktabgacha ta’lim tashkilotlarida bolalar ma’naviyatini yuksaltirishda innovatsion metodlardan samarali foydalanishning ilmiy-nazariy asoslari va amaliy yondashuvlari yoritilgan. Bugungi kunda ta’lim sohasida raqamli texnologiyalar, interaktiv vositalar, elektron o‘yinlar, virtual platformalar va zamonaviy pedagogik metodikalar maktabgacha yoshdagi bolalarda axloqiy, estetik va ijtimoiy ongni rivojlantirishga xizmat qilmoqda. Maqolada innovatsion metodlar orqali bolalarda ezgulik, halollik, do‘stlik, vatanga muhabbat kabi ma’naviy fazilatlarni shakllantirishning yo‘llari tahlil qilinadi. Tarbiyachilarning ushbu jarayondagi roli, o‘yin va ijodkorlik asosidagi yondashuvlarning samaradorligi, ilg‘or xorijiy tajribalar bilan solishtirma tahlil ham keltirilgan. Tadqiqot maktabgacha ta’lim tizimida innovatsiyalarning ma’naviy tarbiyani kuchaytirishdagi o‘rnini aniqlashga qaratilgan bo‘lib, konkret tavsiyalar asosida yakunlanadi.