O‘ZBEKISTON RESPUBLIKSIDA FUQAROLIK HUQUQI VA HIMOYA QILINISH VOSITALARI HAQIDA - Norimonova Gulmira (PEDAGOGS, 2025)
Annotatsiya: Hozirgi kunda O‘zbekiston Respublikasida fuqarolik huquqi shaxsning huquqiy mavqeini, erkinliklarini va mulk huquqlarini himoya qilishni ta’minlab kelmoqda. Fuqarolik huquqi, shuningdek, shaxslar o‘rtasidagi munosabatlarni tartibga soladi va fuqarolarning huquqlarini himoya qilish uchun bir qator ishlar amalga oshirilmoqda. O‘zbekiston Respublikasida Fuqarolik huquqini himoya qilishga doir bir qancha yangiliklar amalga oshirilgan. O‘zbekistonda fuqarolik huquqi va uning himoya qilish vositalari shaxslarning huquq va erkinliklarini ta’minlash, adolatli ijtimoiy hayot tartibini yaratish uchun juda muhim sanaladi.