QADIMGI MISR VA ELLAM TAMADDUNLARIDA MUSIQA - Amonova Munisa Shavkat qizi; Raxmatullayev Xumoyun Shafoatovich (PEDAGOGS, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Qadimgi Misr paydo bo‘lish va rivojlanish tarixi, Misrning iqtisodiy-ijtimoiy hayoti, Qadimgi Misr musiqa madaniyati, Misrda kashf etilgan ilk cholg‘ular, Qadimgi Misr musiqa ladi va Ellam davlatining tarixi, ijtimoiy- iqtisodiy ahvoli, musiqa madaniyati , cholg‘ulari va an‘analari haqida so‘z boradi.