OʻZBEKISTONDA MONUMENTAL RANGTASVIR SAN’ATI TEXNIKA VA TEXNOLOGIYASI - Kazakov Ortikboy Turginovich (PEDAGOGS, 2025)
Annotatsiya: Oʻzbekistonda monumental bezak san’ati asarlari tasviriy san’atning eng ommabop va xalqona turlaridan biridir. Ushbu maqolada Oʻzbekiston monumental rangtasvir san’ati texnika va texnologiyasi haqida boʻlib, unda freska va mozaikani ishlashda kerak boʻladigan ashyolar, ishlanish ketma-ketligi toʻgʻrisida batafsil ma’lumot berilgan. Bundan tashqari bugungi kunda san’atga qaratilayotgan e’tibor xususida ham yozilgan.