MASOFAVIY TA’LIMNING AFZALLIKLARI VA MUAMMOLARI - Olimova Dono Shakirovna; Atajonov Hasanboy Odilbek o‘g‘li (PEDAGOGS, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada masofaviy ta’limning zamonaviy jamiyatdagi o’rni, uning ijobiy va salbiy jihatlari tahlil qilinadi. Ta’limning ushbu shakli zamonaviy texnologiyalarning jadal rivojlanishi natijasida keng tarqalib, ayniqsa pandemiya davrida asosiy ta’lim shakllaridan biriga aylandi. Maqolada masofaviy ta’limning qulayliklari - joy va vaqt tanlamasdan ta’lim olish imkoniyati, xarajatlarning kamayishi, ta’limda innovatsion texnologiyalarning qo’llanilishi kabi jihatlar yoritilgan. Shu bilan birga, bu tizimdagi muammolar - internet infratuzilmasining yetarli emasligi, o’quvchilarning o’zini-o’zi nazorat qilishdagi qiyinchiliklari, ta’lim sifati va interaktivlik darajasining pasayishi kabi masalalarga ham e’tibor qaratilgan. Yakuniy xulosalarda masofaviy ta’limni yanada takomillashtirish bo’yicha tavsiyalar berilgan.