WEB SAHIFALARGA RASMLI, GRAFIKLI MA’LUMOTLARNI JOYLASHTIRISH VA BEZASH - Xidirova Surayyo Nurmirzayevna (PEDAGOGS, 2025)
Zamonaviy raqamli davrda veb sahifalarning vizual jihatdan jozibador bo‘lishi foydalanuvchi e’tiborini jalb qilishda muhim omillardan biridir. Web dizayn sohasida rasm va grafik elementlarning to‘g‘ri joylashtirilishi, nafaqat estetik ko‘rinishni yaxshilaydi, balki ma’lumotning tushunarli va samarali yetkazilishiga ham xizmat qiladi. Ushbu maqolada veb sahifalarga rasm va grafik elementlarni joylashtirish texnologiyalari, ularning dizayndagi ahamiyati hamda samarali qo‘llash usullari tahlil qilinadi. Shuningdek, foydalanuvchi tajribasini oshirish, yuklanish tezligini pasaytirmaslik, va ma’lumotlarni vizual tarzda sodda yetkazish uchun qo‘llaniladigan ilg‘or yondashuvlar bayon etiladi.