QO‘SHKO‘PIR TUMANI TOPONIMYASIDA NOM YASALISH MASALALAR - Babadjanov Mansurbek Kurbanbayevich; Rahimboyeva Charos Arslonbek qizi (PEDAGOGS, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Xorazm viloyatining Qo‘shko‘pir tumanida uchraydigan toponimlarning yasalish xususiyatlari, ularning leksik-semantik va morfologik tuzilishi, shuningdek, tarixiy-etimologik asoslari tahlil etiladi. Nomlarning morfologik va sintaktik usulda yasalishi, mahalliy joy nomlarida saqlanib qolgan tarixiy qatlamlar, etnonimlar va tabiatga oid belgilar orqali xalqning dunyoqarashi va ijtimoiy hayotining aks etganligi ko‘rsatiladi.