FIRIBGARLIK JINOYATLARINI OLDINI OLISH MEZONLARI - Sodiqov Nodirbek Soburalievich (PEDAGOGS, 2025)
Firibgarlik jinoyatlari zamonaviy jamiyatda keng tarqalgan va iqtisodiy zararlar yetkazadigan jiddiy muammo hisoblanadi. Ushbu jinoyatlarning oldini olish uchun samarali choralar va mezonlar ishlab chiqish, qonunlarni kuchaytirish, tergov tizimini modernizatsiya qilish, va yangi texnologiyalarni joriy etish zarurdir. Firibgarlik jinoyatlarining oldini olishda, huquqiy baholash va jinoyat tarkibini to‘g‘ri aniqlash, elektron hujjatlar bilan ishlashda xavfsizlikni ta’minlash va jamoatchilikni xabardor qilish muhim ahamiyatga ega. Mazkur maqolada firibgarlik jinoyatlarini oldini olish mezonlari, huquqiy baholash usullari va zamonaviy texnologiyalar yordamida jinoyatlarni oldini olish bo‘yicha tavsiyalar berilgan.