BOLALARDA NUTQIY RIVOJLANISHNI QO‘LLAB-QUVVATLASH USULLARI - Djorayeva Ayjan Alimjan qizi (PEDAGOGS, 2025)
Annotatsiya: Bolalarda nutqiy rivojlanishni qo‘llab-quvvatlash usullari haqida so‘z yuritishda, avvalo, nutq rivojlanishining bolalar hayotidagi o‘rni va ahamiyatini anglash muhimdir. Nutq insonning eng asosiy muloqot vositasi bo‘lib, uning yordamida inson atrofdagi olamni anglaydi, fikrini ifoda etadi, boshqalar bilan aloqada bo‘ladi. Bolalarda nutqning rivojlanishi esa ularning ijtimoiy, aqliy va hissiy rivojlanishiga bevosita ta’sir ko‘rsatadi. Shu bois, nutqiy rivojlanishni qo‘llab-quvvatlash bolalar tarbiyasining ajralmas qismi hisoblanadi.