KLIENT SERVER ARXITEKTURASI - Ismoilov Muxammadnabi; Ro’zimov Sardorbek; Jumanazarov Solijon; Xudayberganova Sohiba (PEDAGOGS, 2025)
Annotatsiya: Klient-server arxitekturasi zamonaviy kompyuter tarmoqlarida va dasturiy ta’minot tizimlarida keng qo‘llaniladigan muhim konseptlardan biridir. Bu arxitektura kompyuter tizimlari va ilovalarning o‘zaro qanday aloqada bo‘lishini tashkil etadi. Klient-server modeli ikki asosiy qismdan iborat: klient va server. Klient – bu xizmatga murojaat qiluvchi qurilma yoki dastur, server esa xizmatni taqdim etuvchi qurilma yoki dastur hisoblanadi.