MAHALLA - O‘ZBEK MILLIY QADRIYATI SIFATIDA - Tutixon Muxtarova; Aysachev Abdufasl (PEDAGOGS, 2025)
Annotatsiya: Mahalla tushunchasi o‘zbek xalqining ijtimoiy hayotida chuqur ildiz otgan, asrlar davomida shakllangan va rivojlangan eng muhim milliy qadriyatlaridan biridir. Bu tushuncha nafaqat maishiy va ijtimoiy birlikni ifodalaydi, balki o‘zbek jamiyatining o‘ziga xos ruhiy va madaniy qiyofasini yaratishda muhim rol o‘ynaydi. Mahalla o‘zbek xalqining tarixiy, madaniy va ijtimoiy hayotidagi ajralmas qism sifatida, uning ichki tartibi, odat-anzorlari, urf-odatlari va qadriyatlari orqali millatning o‘zligini saqlab qolishda muhim omil bo‘lib xizmat qiladi.