MАVLUDI SHАRIF”DА NOMLАRI ZIKR QILINGАN PАYGʼАMBАRLАR HАQIDА - Muxitdinova Gulbahor Rustamdjanovna (PEDAGOGS, 2025)
Аnnotatsiya: Mazkur maqolada Mulla Yoʼldosh Xilvatiyning “Mavludi sharif” asarida nomlari zikr qilingan Paygʼambarlar Odam, Nuh, Ibrohim, Ismoil, Dovud, Yusuf, Iso, Muhammad alayhissalomlar haqida fikr yuritiladi. Shuningdek, “nubuvvat”, “nabiy”, “rasul”, “Paygʼambar” tushunchalarining izohlari keltiriladi.