SHARLOTTA BRONTE VA CHO’LPON ASARLARIDA AYOL OBRAZI - Yuldosheva Zaxro Odil qizi (PEDAGOGS, 2025)
Annotatsiya: Sharlotta Bronte va Cho‘lpon asarlarida ayol obrazi haqida so‘z yuritish, ikki turli madaniyat va adabiy muhitda shakllangan ayol obrazlarini solishtirish imkonini beradi. Ularning asarlarida ayol qahramonlar turli ijtimoiy, madaniy va psixologik qatlamlarda tasvirlangan bo‘lib, har biri o‘z davrining jamiyatidagi ayolning o‘rni va uning ichki kechinmalarini aks ettiradi. Ushbu maqolada Sharlotta Bronte va Cho‘lpon asarlarida ayol obrazlari haqida ma’lumotlar berilgan.