BOSHLANG’ICH SINF DARSLARIDA KICHIK YOSHDAGI O’QUVCHILARNING FIKRLASH FAOLIYATINI RIVOJLANTIRISHIGA QO’YILADIGAN DIDAKTIK TALABLAR - Nuriddinova Maysara Ikramovna; Muhammadqodirova Nozimaxon Botirjon qizi (PEDAGOGS, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilarining fikrlash faoliyatini rivojlantirishga xizmat qiluvchi didaktik talablar tahlil qilinadi. Kichik yoshdagi bolalarning aqliy salohiyatini yuzaga chiqarish, ularning tafakkurini shakllantirish, kuzatuvchanlik, tahlil qilish va mantiqiy fikrlash ko‘nikmalarini rivojlantirishga qaratilgan zamonaviy pedagogik metodlar va yondashuvlarning o‘rni yoritiladi. Shuningdek, ta’lim jarayonida interfaol usullardan samarali foydalanishning ahamiyati ko‘rib chiqiladi.