"YO‘L YAMOQLARINI CNN, THRESHOLDING VA KONTUR ANIQLASH ASOSIDA SEGMENTATSIYALASH VA HAJMINI BAHOLASH" - Ibodullayev Sardor Nasriddin o‘g‘li (PEDAGOGS, 2025)
Annotatsiya: Maqolada sun’iy intellekt va an’anaviy tasvirni qayta ishlash usullarining kombinatsiyasi orqali yo‘l yamoqlarini avtomatik aniqlash va ularning hajmini baholashga oid algoritmik yondashuv taqdim etilgan. CNN (U-Net) modeli yordamida segmentatsiyalangan tasvirdan adaptive thresholding va Canny edge detection orqali konturlar ajratilgan. Yamoqning yuzasi va chuqurligi asosida uning hajmi hisoblangan va bu yondashuvning samaradorligi tahlil qilingan.