KOMBINATORIKA MASALALARI VA NYUTON BINOMINI O‘QITISH METODIKASI - Urazbayeva Nargiza Komiljon qizi (PEDAGOGS, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada kombinatorika masalalari va Nyuton binomini o‘qitish metodikalari tahlil qilinadi. Kombinatorika bo‘yicha boshlang‘ich tushunchalar, masalalarni yechish usullari va hayotiy misollar orqali o‘quvchilarni mavzuga qiziqtirish usullari bayon etilgan. Nyuton binomini o‘rgatishda esa binomial koeffitsientlar, Pascal uchburchagi va amaliy mashqlar orqali mavzuni chuqur anglashga erishish yo‘llari ko‘rsatildi. Shuningdek, ikki mavzu orasidagi bog‘lanish va ularning o‘quv jarayonidagi o‘rni ta’kidlandi. Maqola ta’lim jarayonini samarali tashkil etish uchun foydali metodik tavsiyalar beradi.