RAQAMLI VOSITALAR YORDAMIDA DIAGNOSTIK MADANIYATNI RIVOJLANTIRISH STRATEGIYALARI - G‘aniyeva Muattarxon Nodirbek qizi (PEDAGOGS, 2025)
Annotatsiya : Maqolada bo‘lajak o‘qituvchilarning diagnostik madaniyatini shakllantirishda raqamli vositalardan foydalanish strategiyalari nazariy jihatdan asoslab berilgan. Diagnostik madaniyat o‘qituvchining o‘quvchilarning bilim holatini baholash, tahlil qilish va rivojlantirishga doir kasbiy ko‘nikmalarini o‘z ichiga oladi. Zamonaviy ta’limda ushbu madaniyatni shakllantirishda raqamli texnologiyalardan foydalanish muhim omilga aylanmoqda. Maqolada test platformalari, raqamli portfoliolar, tahliliy dasturlar (LMS, AI-assessment) va refleksiya vositalari yordamida o‘qituvchilarda diagnostik kompetensiyalarni rivojlantirish strategiyalari yoritilgan. Tadqiqot natijalari, zamonaviy raqamli vositalar ta’lim sifati va baholash madaniyatini oshirishga xizmat qilishini ko‘rsatdi.