TARBIYALANUVCHILARDA O’Z-O’ZINI BOSHQARISH KO’NIKMASINI SHAKLLANTIRISH YO’LLARI - To‘ymurodova Dilnoza Dilmurodovna; Sa’dullayeva Sitora (PEDAGOGS, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada maktabgacha ta’lim tashkilotlari tarbiyalanuvchilarida o‘z-o‘zini boshqarish ko’nikmasi va bu ko’nikmasi shakllantrish yo’llari, usullari va vositalari haqida so’z boradi. O‘z-o‘zini shakllantirish ko’nikmasining bolaning rivojlanishiga ta’siri va o’rni yoritilgan. Tarbiyalanuvchilarni o‘z maqsadlarini aniqlash va ularga erishish uchun reja tuzishga o‘rgatishda o‘z-o‘zini boshqarish konikmasidan foydalanishning ahamiyati haqida so’z boradi.