MTT LARDA YOZGI SOG’LOMLASHTIRISH MAVSUMINI TASHKIL ETISHDA ZAMONAVIY YONDASHUV - Abduraxmonova Nilufar Abduraximovna (PEDAGOGS, 2025)
Ushbu ilmiy maqolada maktabgacha ta’lim tashkilotlarida yozgi sogʻlomlashtirish mavsumini samarali tashkil etishning zamonaviy yondashuvlari tahlil qilinadi. Bolalar sogʻligʻini mustahkamlash, ularning faol dam olishini ta’minlash, jismoniy faollikni oshirish, psixologik quvvatni tiklash, ekologik madaniyat va ijodkorlikni rivojlantirish kabi jihatlar asosiy e’tibor markazida bo‘ladi. Maqolada innovatsion metodlar — STEAM texnologiyalari, tabiat bagʻrida ta’lim, loyiha asosida o‘rgatish, o‘yin orqali o‘qitish kabi yondashuvlar amaliy jihatdan ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, tarbiyachilar va ota-onalar hamkorligining ahamiyati, farzandlarning yosh va individual xususiyatlariga mos faoliyat turlari asosida sogʻlomlashtirish jarayonini tashkil qilishning ilgʻor tajribalari yoritiladi.